смт.Воловець, Закарпатська область


22 квітня 2012 р.

Засідання МО педагогів-організаторів у Верб"язькій ЗОШ І-ІІ ст.


           19 квітня, згідно плану роботи ЦПРДТ, на базі Верб»язької ЗОШ І-ІІ ст.. відбулося засідання методичного об’єднання педагогів-організаторів району.
             Тема  засідання – «Підвищення педагогічної майстерності педагога-організатора як важлива умова забезпечення ефективності функціонування виховної системи навчального закладу». По даному питанню виступила директор ЦПРДТ Тетяна Тидір, яка у своєму виступі наголосила, що Педагогічну майстерність педагога  правомірно розглядати і як найвищий рівень  вміння вчителя, і як мистецтво, і як сукупність його особистісних якостей, і як рівень його педагогічної творчості. Отже, педагогічна майстерність  - це  професійне вміння оптимізувати всі види навчально-виховного процесу, спрямовані на розвиток особистості. 
           Педагогічна майстерність - комплекс властивостей особистості, що забезпечує високий рівень самоорганізації професійної педагогічної діяльності. Виділяються чотири елементи педагогічної майстерності: гуманістична спрямованість, професійне знання, педагогічні здібності, педагогічна техніка. Саме ці 4 елементи і були предметом обговорення педагогів-організаторів. Виступили  педагог-організатори  з Н.Ворітської ЗОШ І-ІІІ ст. Погорляк Г.О, Скотарської ЗОШ І-ІІ ст.. Ковчар Г.О., В.Ворітської ЗОШ І-ІІІ ст..Козик Г.А.
               У обговоренні та обміні досвідом  взяли участь педагоги-організатори  майже всіх  ЗОШ І-ІІІ ст.
            Педагогом-організатором ЦПРДТ Людмилою Чорней проведено анкетування, за яким визначено  відношення педагогів-організаторів шкіл  до педагогічної праці, самоосвіти, організації  виховної роботи в школі.\










           Так як в цьому навчальному  році  одним з  проблемних  питань методичного об’єднання   є  «Створення ефективного виховного простору шляхом впровадження в навчально-виховний процес Національної програми «Основні орієнтири виховання учнів 1-12 класів загальноосвітніх навчальних закладів України», виховний захід, підготовлений  педагогом-організатором Верб»язької ЗОШ Оксаною Тюк, відображав народні звичаї, традиції та обряди не тільки  села Верб»яж а і центральної України, показуючи таким чином зв’язок культур західного  та центрального регіонів України. Такі заходи сприяють збереженню та відтворенню вікових українських традицій, вихованню патріотизму, гордості за свою Вітчизну.

Координатор роботи МО педагогів - організаторів М.Рудейчук

Інші cайти Центру

Як ви оцінюєте наш сайт

Розробка сайту- блогу та дизайн Марії Рудейчук