смт.Воловець, Закарпатська область


24 березня 2008 р.

Районний огляд екологічних бригад шкіл району

22 березня 2008 року в актовому залі Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст.. проведено районний огляд екологічних бригад шкіл району. Мета огляду – конкурсу - ак­тиві­зація екологічного руху, формування екологічної куль­тури учнів­ської молоді, привернення уваги місцевої влади, громадсь­ких та державних організацій до екологічних проблем району та прагнення довести до розуміння учнів значення природоохоронної роботи та бажання зберігати і охороняти навколишню красу, яку подарувала нам матінка – природа.

В огляді взяли участь 12 агітбригад із загальноосвітніх шкіл району.
У виступах юних аматорів звучали заклики охороняти природу від знищення, не вирубувати ліси, не зривати рослин занесених до Червоної книги, очищати річки і потічки, не викидати сміття в річки, не забруднювати навколишнє середовище.
У своїх виступах учасники агітбригад говорили про те, що не можна відокремити наше життя від навколишнього середовища, в якому ми живемо, а тому не можна спокійно спостерігати, як це середовище стає все більш небезпечним для всього живого. Наша щоденна поведінка, наша господарська діяльність не покращує екологічний стан довкілля, і через нашу екологічну безграмотність, і через байдужість та неуважність до законів природи змінюється наша планета.
Екобригада «Первоцвіт» Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст. закликала всіх дотримуватись пам’ятки по охороні природи, яку повинен знати кожен, учасники екобригади «Первоцвіт» Верхньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст.. закликали не нищити весняних квітів, Гукливської ЗОШ І-ІІ ст. «Господарі природи» – зберігати від вирубування ліси, Н.Вортіської ЗОШ І-ІІІ ст. «Стоп» (спілка товаришів охорони природи)- не засмічувати річок і потічків, не нищити все живе, що нас оточує. Юні охоронці природи з Канорської ЗОШ І-ІІ ст. закликали оберігати воду, яка є джерелом життя на землі, а учні - природолюби з Буковецької та Біласовицької ЗОШ І-ІІІ ст.. – закликали туристів, які приїжджають на відпочинок, не залишати за собою купи сміття та гори пластикових пляшок.
Всі команди, які прийняли участь у конкурсі, показали хороший виконавський рівень, режисуру та оригінальні сценічні костюми. У виступах висвітлювались актуальні питання по охороні і збереженні природи Воловеччини та бажання учнівської молоді зробити Закарпаття дійсно перлиною нашої держави.
Прослухавши виступи екобригад, врахувавши їх участь у пропагандистській та природоохоронній роботі, журі конкурсу – начальник відділу освіти Полянчич М.А. – голова журі, заступник начальника відділу освіти Шуста Л.Ф., завідуюча РМК відділу освіти Соловій В.М., логопед відділу освіти Волошин М.В., директор ЦПРДТ Рибалко С.О., методист РМК Шутка Н.М., методист ЦПРДТ Рудейчук М.М. підвели підсумки і оголосили результати.
На підставі висновків журі грамотами відділу освіти Воловецької РДА нагороджено переможців районного огляду – конкурсу – за І місце – екобригаду «Первоцвіт» Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст., керівники Іванців Л.І., Калитич М.М.;
За ІІ місце - екобригаду «Стоп» Нижньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст.., керівники Пишна Н.М., Погорялк Г.О;
За ІІІ місце – екобригади Канорської та Гукливської ЗОШ І-ІІ ст.. , керівники Мончак Г.В., Кобрин В.О., Сидоран А.І.
Також грамотами відділу освіти було нагороджено екобригади по номінаціях – за «Художньо довершений костюм» - екобригаду «Первоцвіт» Верхньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст., керівники Козик Г.А., Голянич Н.Ю.; за «За оригінальність художнього оформлення» - екобригаду «Стоп» Нижньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст., керівники Пишна Н.М., Погорляк Г.О.; за «Кращу сценарну розробку та режисуру» - екобригаду «Первоцвіт» Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст., керівники Іванців Л.І., Калитич М.М.; за «Високий рівень виконавської майстерності» – екобригаду «Краплинка» Буковецької ЗОШ І-ІІ ст., керівники Малюта С.І., Тербан Г.В.
Всі інші учасники отримали грамоти відділу освіти за активну участь у огляді – конкурсі та пропагандистську роботу по охороні природи рідного краю.
Екобригада «Первоцвіт» Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст.. захищатиме честь району на обласному конкурсі в м.Ужгороді 28 березня 2008 року.
Виступ начальника відділу освіти Воловецької РДА М.А.Полянчич перед учасниками огляду- конкурсу та екобригади Скотарської ЗОШ І-ІІ ст., Верхньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст. ( фото внизу)
 Інформація М.Рудейчук
Члени журі за роботою
Екобригада "Первоцвіт" Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст.
Екобригада "Первоцвіт" Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст.
Екобригада Канорської ЗОШ І-ІІ ст.
Екобригада "Господарі природи" Гукливської ЗОШ І-ІІ ст.
Екобригада "Господарі природи" Гукливської ЗОШ І-ІІ ст.
Екобригада "Паросток" Абранської ЗОШ І-ІІ ст.
Екобригада "Екос" Нижньоворітської школи-інтернату
Екобригада "Соняшник" Біласовицької ЗОШ І-ІІ ст.
Глядачі - учні Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст.
Екобригада "Краплинки " Буковецької ЗОШ І-ІІ ст.
Екобригада "Краплинки " Буковецької ЗОШ І-ІІ ст.
Екобригада "Стоп "Нижньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст.
Екобригада "Стоп "Нижньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст.

Інші cайти Центру

Як ви оцінюєте наш сайт

Розробка сайту- блогу та дизайн Марії Рудейчук