смт.Воловець, Закарпатська область


11 травня 2012 р.

Районний конкурс екскурсоводів шкільних музеїв


Відділ освіти Воловецької райдержадміністрації

Наказ  №154

Від  4   травня   2012 року                                                        смт. Воловець

Про підведення підсумків  районного конкурсу
екскурсоводів музеїв при навчальних
 закладах, які перебувають у сфері
управління Міністерства освіти і науки
України
                На виконання наказу відділу освіти від 9.04.2012 р. № 123 «Про проведення районного конкурсу  екскурсоводів музеїв при навчальних закладах, які перебувають у сфері управління Міністерства освіти і науки України» та з метою поліпшення національно-патріотичного виховання, відродження духовності, формування в учнівської молоді поваги до історії  та культури рідного краю, дбайливого ставлення до духовних надбань, розширення і поглиблення знань з історії, народознавства, літератури, та почуття гордості і любові до рідного народу у Центрі позашкільної роботи і дитячої творчості  4 травня 2012 року проведено районний конкурс екскурсоводів.
На конкурс представили своїх екскурсоводів 11 шкільних музеїв. Не взяли участі у конкурсі екскурсоводи із  шкільного музею Буковецької ЗОШ І-ІІ ст.
Юні екскурсоводи представляли свої музеї, розповідали про експозиції та експонати, зібрані в них. Всі учасники конкурсу мали презентації, фотоматеріали, які демонстрували через мультимедійний проектор на екран. Вдало підготували віртуальні екскурсії по своїх музеях юні екскурсоводи із  історико- краєзнавчого музею В.Ворітської ЗОШ І-ІІІ ст. Довгінко Ольга і Деркач Ірина (керівник Козик Г.А.),  кімнати Бойової Слави Лазівської ЗОШ І-ІІ ст. Фуцур Лідія та Дребаль Яна (керівник Голянич Ю.Ю.),  історико- краєзнавчого музею «Верховинська хата» Канорської ЗОШ І-ІІ ст. Карпишинець Іван (керівник Кобрин В.О.), музею Бойової Слави Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст Клепар Руслана та Пітьовка Максим (керівник Шумська О.І.). Справилися із завданням і учні Кичірнянської, Тишівської , Абранської, Гукливської, Підполозянської та Скотарської ЗОШ І-ІІ ст.   
Журі відзначило різноманітність тематики представлених екскурсій, їх дослідницьку та експозиційну цінність, вміння більшості екскурсоводів  доносити  текст до слухачів, показати найцінніше, що є в експозиціях музеїв.   Але певна частина   екскурсій не  відповідала  вимогам, не було синхронізації тексту екскурсоводів  із зображеннями  на  екрані та заминки і читка екскурсії із листа.
На підставі висновків засідання журі,
н а к а з у ю:

1.                  Нагородити грамотами відділу освіти переможців  районного туру конкурсу екскурсоводів музеїв:
                За перше місце – Довгінку  Ольгу та Деркач Ірину, екскурсоводів історико-краєзнавчого  музею  В.Ворітської ЗОШ І-ІІІ ст., керівник Козик Г.А.
                За друге місце -  Фуцур Лідію, Дербаль Яну,  екскурсоводів кімнати Бойової Слави  Лазівської ЗОШ І-ІІ ст., керівник Голянич Ю.Ю.
               За  третє  місце  - Хміль Тетяну, Балан Яну, екскурсоводів музею шкільного лісництва Гукливської ЗОШ І-ІІ ст., керівник Сидоран А.І.
               За третє місце  - Клепар Руслану, Пітьовку Максима, екскурсоводів музею Бойової Слави  Воловецької  ЗОШ І-ІІІ ст., керівник Шумська О.І.
2.      Нагородити за активну участь у районному конкурсі таких екскурсоводів:
Карпишинця Івана, екскурсовода історико-краєзнавчого музею Канорської ЗОШ І-ІІ ст.(Керівник Кобрин В.О.)
В»ячало Лесю, екскурсовода музею Бойової Слави Скотарської ЗОШ І-ІІ ст.(Керівник Беца С.І.)
Годованець Наталію, Легещича Василя, екскурсоводів історико-краєзнавчого музею Підполозянської ЗОШ І-ІІ ст (Керівник Райчинець Ф.Ю.)
Приймич Оксану, екскурсовода краєзнавчого музею Тишівської ЗОШ І-ІІ ст.
Лях Вікторію, екскурсовода краєзнавчого музею Абранської ЗОШ І-ІІ ст, (Керівник Довганинець В.Ю.)
Лютянську Наталію, Щербей Галину, екскурсоводів історико-краєзнавчого музею Кичірнянської ЗОШ І-ІІ ст, (керівник Годованець Г.В.).
3.      Центру позашкільної роботи   та дитячої творчості  організувати  відправлення  переможців на обласний конкурс  екскурсоводів музеїв  11 травня  2012 року в м.Ужгород.
4.                  Відповідальність  за виконання даного наказу покласти на директора ЦПРДТ  Тидір Т.В.

Начальник відділу освіти                                             В.Попелич
Організатор конкурсу методист ЦПРДТ М.Рудейчук 








      Начальник відділу освіти                                             В.Попелич

Інші cайти Центру

Як ви оцінюєте наш сайт

Розробка сайту- блогу та дизайн Марії Рудейчук