смт.Воловець, Закарпатська область


12 квітня 2013 р.

Підсумки районного етапу Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім».


11 квітня 2013 р. на базі Н.Ворітської школи-інтернату було проведено  районний  етап Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім». Конкурс проводився з метою активізації роботи з учнівською молоддю щодо вирішення екологічних та природоохоронних проблем, залучення її до активної природоохоронної діяльності, формування екологічної свідомості та дбайливого ставлення до природи.
Програмою конкурсу передбачені презентації еколого-просвітницької та природоохоронної діяльності колективу та безпосередньо конкурсні виступи, тематикою яких була «Охорона тваринного світу».
В конкурсі взяли участь колективи з 15 шкіл району.
Хотілося  б відмітити, що всі колективи були дуже добре  підготовлені.
Виступи команд  були яскравими, цікавими та змістовними. Мова йшла про збереження і охорону наших Карпат,  рослинного і тваринного світу, про збереження Землі  від забруднення. В виступах йшлося про незадовільний стан річок, несанкціоновані сміттєзвалища, які є розсадникам багатьох хвороб, про неестетичний вигляд населених пунктів, наводились статистичні дані про екологічний стан нашого району тай області в цілому.
Наявність наочних презентаційних матеріалів, музичне оформлення, артистичність, гумор викликали захоплення у численних глядачів. Кожна команда намагалася зробити свій виступ неповторним. 
Члени журі відмітили змістовні сценарії, влучність та гостроту висловлювань, прекрасно підібраний музичний супровід, рівень виконавської майстерності колективів  усіх  учасників  конкурсу.  Комунікабельність, громадянську зрілість, екологічну свідомість показали всі  команди.   
Найпереконливішим був виступ переможців – команди  «Джерельце » з Канорської ЗОШ І-ІІ ст.. ( керівники Фулитка Г.В., Кобрин В.О.), яка за підсумками журі посіла перше місце та представлятиме наш район 20 квітня 2013 року на обласному  етапі конкурсу в м.Ужгороді. Друге місце було присуджено  команді «Господарі природи»  Гукливсьої ЗОШ І-ІІ ст.. та команді  «Стоп» Н.Ворітської ЗОШ І-ІІІ ст.. Третє місце розділили між собою екобригади: «Лісовий патруль» Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст.,   «Екос» Н.Ворітської школи-інтернату та «Екошанс» В.Ворітської ЗОШ І-ІІІ ст.
Проведений конкурс  підсумував  просвітницьку та пропагандистську  роботу, яку проводять колективи виступаючи з своїми програмами не тільки перед дітьми  а й   громадськістю своїх населених пунктів.  Це  сприяє активізації руху учнівської молоді, підвищенню екологічної культури не тільки школярів, а й всього населення, адже виступи екоколективів  привертають увагу влади на місцях та громадських організацій до локальних проблем, згуртовують учнів у їх вирішенні.
Організатор конкурсу методист ЦПРДТ М.Рудейчук



Інші cайти Центру

Як ви оцінюєте наш сайт

Розробка сайту- блогу та дизайн Марії Рудейчук