смт.Воловець, Закарпатська область


19 квітня 2013 р.

Довідка про виконання державних програм, листів та наказів Міністерства освіти і науки, департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА, відділу освіти Воловецької РДА.

Довідка

про виконання державних програм, листів та наказів Міністерства освіти і науки, департаменту  освіти і науки, молоді та спорту  Закарпатської ОДА, відділу освіти Воловецької РДА.

У  квітні  2013 року здійснено оперативний  моніторингу стану Про виконання державних програм, листів та наказів Міністерства освіти і науки, управління освіти Закарпатської ОДА,  відділу освіти Воловецької РДА.
Аналіз  стану виконавської дисципліни працівників центру позашкільної роботи по виконанню державних програм, листів  наказів, доручень, підготовки інформацій, звітів  та інших документів вищестоящих органів свідчить про її задовільний рівень.

Так протягом  2012  -  2013 навчального року в Центр позашкільної роботи надійшло       96    різноманітних наказів,  листів та доручень,  на які працівниками центру підготовлено також  відповідні накази чи інформації що  зареєстровані в журналі вихідного листування та підшиті у вихідній документації та журналі документів, які  готує Центр по відділу освіти для загальноосвітніх навчальних закладів району. На частину документів, таких як Програма роботи з обдарованою молоддю»,  Всеукраїнських програмах, по реалізації яких розроблялись  заходи. Такі, наприклад, як «Заходи ЦПРДТ щодо профілактики правопорушень серед дітей та учнівської молоді на період до 2015 року», «План заходів щодо проведення антинікотинової інформаційно-просвітницької та профілактичної роботи серед учнівської молоді навчального закладу на 2012-2013 рр, .По реалізації  програми роботи з обдарованою молоддю розроблено Програму «Обдарована дитина» ЦПРДТ з обдарованими дітьми на 2013 -2016 рр» та план роботи  ЦПРДТ з обдарованими дітьми на 2012- 2013 н.р., готувалися накази  та розроблялися заходи по ЦПРДТ.
Так подавались інформації : « Інформація управління освіти про позашкільні заклади станом на 1 вересня 2012», (Департамент освіти)  «Інформація про Воловецьку  філію МАН (станом на 01.09.2012 року)» (Закарпатське територіальне відділення  МАН  України),  «Інформацію про учнівське врядування у районі»,  ( ПАДІЮН), «Інформація про роботу гуртків та керівників гуртків Воловецького Центру позашкільної роботи та дитячої творчості» ( Падіюн), «Інформація про роботу Воловецького центру позашкільної роботи та дитячої творчості за 2012 рік».
Художньо-естетичний напрям» (ПАДІЮН), «Інформаціяпро  сайт Воловецького Центру позашкільної роботи і дитячої творчості» (Департамент освіти) , «Інформація про виконання державної програми розвитку позашкільних закладів на період до 2013 року» ( райдержадміністрація). Готувались накази на проведення Всеукраїнських експедицій «Історія міст і сіл», «Моя Батьківщина  Україна»,   виставки, конкурси, фестивалі. Подавались згідно запитів Закарпатського еколого-натуралістичного центру, Закарпатського центру науково-технічної творчості, ПАДІЮНУ заявки на конкурси, фестивалі, надавалась інформація про мережу гуртків, плани роботи на 2012-2013 н.р., план масових заходів на 2012-2013 навчальний рік, банк даних обдарованих дітей Центру.
Було виконано накази департаменту освіти і науки, які начальником відділу освіти  адресувались до виконання директору  Центру. Підготовлено накази на виконання та підсумкові по проведенню:  
1.                 «Про проведення районного  етапу Відкритої виставки-конкурсу із фітодизайну «Золота осінь»,
2.                 « Про проведення другого  етапу Всеукраїнської експедиції учнівської
та студентської молоді «Моя Батьківщина – Україна»
3.                 «Про проведення районного етапу конкурсу дитячого  малюнка  «Мої права»
4.                 «Про проведення районного  етапу Відкритої виставки  з ори гамі   та паперопластики   «Місто ори гамі»
5.                 «Про проведення районної виставки –конкурсу декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва  “Знай і люби свій край”.
6.                 «Про проведення свята «Новорічно- різдвяні зустрічі» та заключного етапу конкурсу «Крок до зірок»
7.                 «Про проведення   районного фестивалю - конкурсу естрадної пісні “Крок до зірок”».
8.                 «Про проведення  І (районного)  етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких  робіт учнів-членів районної філії МАН України».
9.                 «Про проведення районного етапу  обласного  конкурсу української народної іграшки».
10.             «Про проведення заочного туру І  районного етапу  Всеукраїнської історико-географічної  експедиції “Історія міст і сіл”.
11.             «Про проведення районного  фестивалю - конкурсу дитячої та юнацької творчості «Ми таланти твої, Закарпаття!».
12.             « Про проведення ІІ етапу  фестивалю-конкурсу «Воскресни, писанко!».
13.             «Про проведення районного конкурсу « Учень року-2013».
14.             «Про проведення районного етапу  Всеукраїнського конкурсу
«Земля – наш спільний дім».
Ці масові заходи було проведено центром позашкільної роботи, узагальнено інформацію  членів журі та видано відповідні підсумкові накази.
Також переможцям готувались грамоти та дипломи, які вручались відділом освіти.
Керівники  гуртків брали участь згідно листів – викликів   у роботі  обласних семінарів.
Керівників  хореографічних колективів  –Райчинець  В.М, 
Технічної  творчості – Ференц Л.В.
Керівників шкільних музеїв – Фензь М.В.
Зимова сесія МАН  -  Яремчак М.М.
Згідно наказів департаменту освіти і науки, молоді та спорту відряджались на обласні етапи-конкурсу захисту наукових робіт по відділеннях  слухачі Воловецької філії МАН, переможці районного етапу конкурсу-захисту.
Крім того, директором ЦПРДТ подавалась інформація у відділ освіти про проведення масових заходів протягом тижня, здавались звіти по травматизму, списки педагогічних працівників та  вихованців, надавалась інформація про графік занять гуртків. Також за запитом надавалась інформація про  кількість дітей пільгових категорій, дітей з соціально небезпечних родин, багатодітних сімей у Воловецьку РДА.

Центром позашкільної роботи не порушувались терміни надання документів  і  завжди інформація була  змістовною та вичерпною.
Інформації подавалась як на паперових так і на електронних носіях та відправлялись електронною поштою.
  Вихідні документи  Центру  оформлені відповідно до вимог Інструкції про ведення ділової документації у позашкільних  навчальних закладах.Правда, інколи мають місце не вірно відправлені документи, що не містять вихідного номера, дати, на який документ дається  відповідь.
Така практика підготовки позашкільним навчальним  закладам матеріалів про стан виконання наказів, доручень, листів вищестоящих органів, яка містить аналітику і статистику, сприяє підвищенню рівня роботи  Центру.
 Враховуючи вище наведене, з метою удосконалення діяльності  Центру та забезпечення її  ефективності:
1.           Визнати роботу  Центру  по організації виконання наказів, доручень листів  вищестоящих органів задовільною.
2.           Директору ЦПРДТ  і надалі забезпечувати:
·                    особистий контроль за організацією виконання документів.
·                    вчасне та якісне надання інформацій, звітів, підготовки наказів та ін...
·                    ретельний аналіз результативності виконання наказів, доручень , листів вищестоящих органів.



Методист                                                            М.Рудейчук



Інші cайти Центру

Як ви оцінюєте наш сайт

Розробка сайту- блогу та дизайн Марії Рудейчук