смт.Воловець, Закарпатська область


7 травня 2013 р.

Районний конкурс екскурсоводів шкільних музеїв




Управління освіти, молоді та спорту  Воловецької РДА

НАКАЗ

Від  7   травня   2013 року            смт. Воловець                                   №114

Про підведення підсумків  районного конкурсу
екскурсоводів музеїв при навчальних
 закладах, які перебувають у сфері
управління Міністерства освіти і науки
України
                                На виконання спільного наказу управління освіти і науки та  управління  культури Закарпатської ОДА від 26.02.2013 р. № 122/01-05/48  та з метою поліпшення національно-патріотичного виховання, відродження духовності, формування в учнівської молоді поваги до історії  та культури рідного краю, дбайливого ставлення до духовних надбань, розширення і поглиблення знань з історії, народознавства, літератури, природничих дисциплін та почуття гордості і любові до рідного народу, до Батьківщини  у Центрі позашкільної роботи і дитячої творчості  30 квітня 2013 року проведено районний конкурс екскурсоводів.
На конкурс представили своїх екскурсоводів 9  шкільних музеїв.
Юні екскурсоводи представляли музеї, розповідали про експозиції та експонати, зібрані в них. Всі учасники конкурсу мали презентації шкільних музеїв, окремих  експозицій, виготовлені буклети та текстовий опис екскурсій.
Цьогоріч  екскурсії  були представлені за певними напрямками, такими як історико – географічний, етнографічний», історико - краєзнавчий  та тематичний.

 Вдало підготували віртуальні екскурсії по своїх музеях юні екскурсоводи із   історико краєзнавчого музею Н.Ворітської ЗОШ  І-ІІІ ст. Сличко Аліна, Довганинець Петро за тематичним напрямком «Церковний храм села» (Керівник Голянич О.Ф.),  історико- краєзнавчого музею В.Ворітської ЗОШ І-ІІІ ст. Довгінко Ольга і Деркач Ірина за етнографічним напрямком «Бойківський одяг» (керівник Козик Г.А.), історико-краєзнавчого музею Абранської ЗОШ І-ІІ ст. Лях Вікторія, Щербей Ірина за історико-географічним напрямком «Екскурсія в минуле села» (Керівник Понзель В.Ю.), історико-краєзнавчого музею Тишівської ЗОШ І-ІІ ст. Халус Любов, Чобалько  Роман за історико-краєзнавчим напрямком «Історико-краєзнавчий музей» (Керівник Далекорей І.В.). Справилися із завданням і учні Кичірнянської, Буковецької  ЗОШ І-ІІ ст.(керівники Годованець Г.В., Русин Н.М.).
Журі відзначило різноманітність тематики представлених екскурсій, їх дослідницьку та експозиційну цінність, вміння більшості екскурсоводів  доносити  текст до слухачів, показати найцінніше, що є в експозиціях музеїв.   Але певна частина   екскурсій не  відповідала  вимогам, не було синхронізації тексту екскурсоводів  із зображеннями  на  екрані та заминки і читка екскурсії із листа. Деякі керівники недотримались вимог  і представили тільки одного екскурсовода.
На підставі висновків засідання журі,
НАКАЗУЮ:

1.                Нагородити грамотами відділу освіти переможців  районного туру конкурсу екскурсоводів музеїв:

                За перше місце – Сличко Аліну, Довганинця  Петра, екскурсоводів  Н.Ворітської ЗОШ І-ІІІ ст. , керівник Голянич О.Ф.
               За друге місце - Довгінку  Ольгу та Деркач Ірину, екскурсоводів історико-краєзнавчого  музею  В.Ворітської ЗОШ І-ІІІ ст., керівник Козик Г.А.
                За  третє  місце  - Лях Вікторію, Щербей Ірину,  екскурсоводів музею Абранської  ЗОШ І-ІІ ст., керівник Понзель В.Ю.
               За третє місце  - Халус Любов, Чобалько  Романа, екскурсоводів музею Тишівської   ЗОШ І-ІІ ст., керівник Далекорей І.В.
2.     Центру позашкільної роботи   та дитячої творчості  організувати  відправлення  переможців на обласний конкурс  екскурсоводів музеїв  16 травня  2013 року в м.Ужгород.
3.                Відповідальність  за виконання даного наказу покласти на директора ЦПРДТ  Тидір Т.В.




      Начальник управління  освіти                                             В.Попелич
Наказ підготувала методист ЦПРДТ М.Рудейчук






Інші cайти Центру

Як ви оцінюєте наш сайт

Розробка сайту- блогу та дизайн Марії Рудейчук