смт.Воловець, Закарпатська область


30 січня 2014 р.

Інформація про виконання Програми розвитку позашкільних закладів до 2014 року

    УКРАЇНА

     ВІДДІЛ  ОСВІТИ  
ВОЛОВЕЦЬКОЇ РАЙОННОЇ  ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ
89100 cмт.Воловець вул. Пушкіна, 8 тел. 2-20-73; 2-34-98


Від
30.01.2014 р.



  
754
від 10.11.10
          
                     Департамент  освіти і науки
                             Закарпатської ОДА



         Районна державна адміністрація інформує, що розпорядженням голови райдержадміністрації № 60 від 21.02.11 «Про районну Програму розвитку позашкільної освіти» на виконання розпорядження голови Закарпатської облдержадміністрації від 10.11.2010 року №754 «Про обласну Програму розвитку позашкільної освіти на період до 2014 року» управлінням освіти, молоді та спорту  Воловецької РДА  проведено значну роботу по покращенню матеріально-технічного забезпечення позашкільних закладів.
В Центрі позашкільної роботи і дитячої творчості в 2013- 2014 н. р. працювє  23  гуртки  (30 груп) в яких займається  437 вихованців. Гуртки  працюють  на базі ЦПРДТ, В.Ворітської, Скотарської, Гукливської, Завадської ЗОШ І-ІІ ст. Навчально-виховний процес забезпечують 16 педагогічних працівників, в тому числі директор, методист  та культорганізатор.
Протягом першого півріччя було організовано роботу методичних об»єднань педагогів-організаторів району, керівників гуртків, працює «Школа молодого педагога». Систематично проводяться  засідання  методоб’єднання  педагогів-організаторів,  керівників гуртків та керівників шкільних музеїв, проводяться відкриті заняття гуртків. Отже, педагогами ЦПРДТ створюються  всі необхідні умови для творчої самореалізації вихованців, їх творчого зростання, розвитку їх здібностей і талантів. 
Пріоритетними у роботі є: система індивідуальної роботи з обдарованими дітьми; підготовка старшокласників до проведення науково-дослідницьких і експериментальних робіт; підвищення фахового рівня педагогічних керівників до вимог сьогодення, педагогічне наставництво, збереження мережі гуртків.
 Педагогічними працівниками ЦПРДТ проводилась ціла низка масових заходів, присвячених Року дитячої творчості в Україні, в яких брали активну участь вихованці всіх гуртків. Було організовано і проведено 51 масовий захід, в тому числі 18 районних. Брали активну участь в  обласних та Всеукраїнських масових заходах, на яких здобули 14 переможних місць. Це такі дитячі свята, як: «Воскресни, писанко!», «Ми таланти твої, Закарпаття», «Ми діти твої, Україно!», «Дари золотої осені», «Скарбниця талантів Воловеччини»; виставки - «Знай і люби свій край», «Країна юних майстрів», «Мої права», «Моя Україно!»,  «Зоологічна галерея», « Замість ялинки – новорічна композиція», «Зимові фантазії», «Українська народна іграшка», підсумкова виставка до Року дитячої творчості в Україні»;  акції «Годівничка», «Зустріч птахів»,  «Від серця до серця», «Озеленення територій»; конференції - «Моя Батьківщина – Україна», «Історія міст і сіл»; збори лідерів «Різдвяні зустрічі», конкурси -«Земля – наш спільний дім», конкурс «Вебсайтів позашкільних закладів», інформаційних технологій, конкурс керівників гуртків «Джерело творчості» та інші.
 Важливою ланкою роботи  ЦПРДТ є методична робота, яка включає методичне забезпечення гурткової роботи в Центрі,  координацію  та методичне забезпечення роботи педагогів-організаторів  та керівників шкільних музеїв загальноосвітніх шкіл району.
Для висвітлення роботи Центру, пропаганди  кращого передового досвіду  в позашкільному закладі,  постійно поповнюється новими матеріалами    сторінка в мережі Інтернет http://volovetscentre.blogspot.com/, де висвітлюються гурткова,  організаційно – масова та   методична робота.
Для покращення санітарно-гігієнічних умов, матеріально-технічної бази  у 2013 році зроблено поточний ремонт 3 кабінетів та фойє, закуплено і встановлено металопластикові вікна в 5 кабінетів  гурткової роботи, 4 вікна по сходовій клітці, замінено    одні двері в кабінеті гурткової роботи.  Для покращення матеріально-технічної бази  гуртків естрадного співу закуплено 2 радіомікрофони.
Для виконання окремих заходів по реалізації Програми розвитку позашкільної освіти  на 2013 рік кошторисом передбачено кошти в розмірі десяти тисяч гривен, що складає 13,2  % від загальної суми, передбаченої Програмою.

Перший заступник голови
державної адміністрації                                                             І.Лопіт

Попелич В.М..
24 0 73
        



Інші cайти Центру

Як ви оцінюєте наш сайт

Розробка сайту- блогу та дизайн Марії Рудейчук