смт.Воловець, Закарпатська область


20 березня 2014 р.

Підсумки роботи експедиційних загонів

 
ВОЛОВЕЦЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
УПРАВЛІННЯ  ОСВІТИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ
Н А К А З
18.03.2014                                               
 Воловець                                    №
52
Про підведення підсумків заочного етапу
І  (районного)  туру  Всеукраїнської
 історико-географічної  експедиції
 “Історія міст і сіл”

На виконання  наказу управління освіти, молоді та спорту Воловецької РДА  №7 від 17.01.2014 р.  та  метою активізації туристсько-краєзнавчої та пошуково-дослідницької діяльності в навчальних закладах, підтримці підростаючого покоління та педагогічної громадськості у вивченні історії міст і сіл, в збиранні, дослідженні, збереженні та примноженні духовної та матеріальної культури рідного краю, підведенні  підсумків експедиційної роботи по Всеукраїнській історико-географічній експедиції “Історія міст і сіл” 17 березня  2014 року у Центрі позашкільної роботи і дитячої творчості проведено заочний тур науково -  дослідницьких та пошукових робіт по  експедиції.
На конкурс було представлено 20 робіт  з 14  загальноосвітніх шкіл району та ЦПРДТ.  Не взяли участі у конкурсі  учні Буковецької, Кичірнянської, Абранської  ЗОШ І-ІІ ст.
Юні пошуковці працювали по двох напрямках - «Нарис – опис», «Туристсько-краєзнавчий маршрут або екскурсія». 
Учні  досліджували історію рідного краю, висвітлювали забуті сторінки історії  населених пунктів  в нарисах-описах, створювали туристсько-краєзнавчі маршрути та екскурсії.
Порадували своїми дослідженнями Зубаль Марія, учениця 10 класу   Н.Ворітської ЗОШ І-ІІІ ст.. (нарис-опис «Знай і бережи свій рідний край», керівник Н.І.Стасик);  Герега  Ярослава, учениця 11 класу  Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст. (нарис-опис «Воловець. Із минулого – до сьогодення», керівник У.Б.Тимкович); Понзель  Софія,  учениця 11 класу Н.Ворітської школи-інтернату (нарис-опис «Духовний оплот Нижніх Верецьких», керівник Г.Б.Малильо), пошукова група учнів Жденіївської ЗОШ І-ІІІ ст.. (нарис-опис «Моє село-частина України», керівник Г. В. Цап), Криса Галина, учениця 8 класу Гукливсьої ЗОШ І-ІІ ст. (нарис-опис «Гукливий сучасності», керівники Л.І.Бирак, А.І.Сидоран), гурток «Юний дослідник» Лазівської ЗОШ І-ІІ ст.. (нарис –опис «З попелу забуття», керівник Т.В.Климович)  та інші дослідники.
Але слід зауважити, що певна частина робіт, представлених на конкурс  не відповідала вимогам.  Титульні листи оформлені не правильно, в деяких навіть не вказано назву школи, експедицію,  по якій працював експедиційний загін, склад експедиційного загону, назву секції, керівника експедиційного загону.  Не витримано вимог щодо текстового матеріалу – частину  робіт надруковано різними шрифтами, відскановані аркуші із попередніх робіт; відсутні фотографії відповідних  розмірів (13Х18), а деякі з них розміщені в самій роботі, а не в додатках. Частина поданих  робіт не відповідала вибраній секції та експедиції. В деяких роботах поєднано два напрямки, подано велику кількість текстового матеріалу,  додатки  не підписані взагалі  або підписані неправильно.
Переглянувши подані на конкурс роботи, врахувавши  участь експедиційних загонів та пошукових груп у практичній та дослідницькій роботі  журі підвело підсумки.
Виходячи із зазначеного вище та враховуючи рішення журі, 
НАКАЗУЮ:
1.      Визнати переможцями районного заочного етапу  І  (районного)  туру  Всеукраїнської історико-географічної  експедиції  “Історія міст і сіл”  серед учнів загальноосвітніх,  позашкільних навчальних закладів та нагородити грамотами управління освіти, молоді та спорту:
За напрямком «Нарис –опис»
-          За перше місце Зубаль  Марію, ученицю 10 класу Н.Ворітської ЗОШ І-ІІІ ст.. за роботу нарис-опис «Знай і бережи свій рідний край», керівник Стасик Н.І.;
-          За друге місце Герегу Ярославу, ученицю Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст.. за роботу «Воловець. Із минулого до сьогодення», керівник Тимкович У.Б.
-          За друге місце  Понзель Софію, ученицю 11 класу Н.Ворітської школи-інтернату  за нарис-опис «Духовний оплот Нижніх Верецьких», керівник Малильо Г.Б.
-          За друге місце  пошукову групу Жденїівської ЗОШ І-ІІІ ст.. за нарис-опис «»Моє село-частина України», керівник Цап Г.В.
-          За третє місце Крису Галину, ученицю 8 класу Гукливськї ЗОШ І-ІІ ст.. за напис-опис»Гукливий сучасності», керівники Бирак Л.І., Сидоран А.І.;
-          За третє місце гурток «Юні дослідники» Лазівської ЗОШ І-ІІ ст.. за нарис-опис «З попелу забуття», керівник Климович Т.В.;
-          За третє місце гурток «Пошук» Канорської ЗОШ І-ІІ ст.. за нарис –опис «Сторінками історії села Канора», керівник Лукачко С.М.
За напрямком «Туристсько-краєзнавчий маршрут або екскурсія»
-          За перше місце пошуковий загін «Пролісок»  Скотарської ЗОШ І-ІІ ст.. за туристично-краєзнавчий маршрут «Скотарське - туристична перлина Воловеччини»,  керівник Ковчар Г.І. ;
-           За друге  місце пошукову групу Верб’язької ЗОШ І-ІІ ст.. за туристично-краєзнавчий маршрут «Верецький перевал – ворота в Європу», керівники  Грига Н.Ю., Варваринець Л.О.;
-          За третє місце Зорівчак Василину, ученицю 9 класу Завадської  ЗОШ І-ІІ ст. за роботу «Мандрівка в минуле стежками сьогодення», керівник  Комар Н.В.
2. Директору ЦПРДТ Тидір Т.В. забезпечити відправку робіт переможців на ІІ (обласний) тур  заочного етапу Всеукраїнської  експедиції в м.Ужгород  згідно положення.
3.Контроль за виконанням наказу покласти на директора ЦПРДТ Тидір Т.В.


В.О. начальника управління                                                          Л.Шуста



Інші cайти Центру

Як ви оцінюєте наш сайт

Розробка сайту- блогу та дизайн Марії Рудейчук