смт.Воловець, Закарпатська область


31 січня 2013 р.

Аналіз роботи керівників гуртків художньо-естетичного напрямку за перше півріччя 2012-2013 н.р.

Аналіз
роботи керівників гуртків художньо-естетичного напрямку  за перше півріччя 2012-2013 н.р.


В 2012-2013 навчальному році перед педагогами закладу, в тому числі і керівниками гуртків художньо-естетичного напрямку  визначено такі основні напрями роботи в світлі вимог сьогодення:виконання заходів Державної цільової програми розвитку позашкільної освіти на період до 2014;забезпечення безперервності та наступності навчання і виховання;гармонійне поєднання інтересів особистості, суспільства, держави у питаннях творчого та інтелектуального розвитку дітей і молоді; спрямування педагогічних технологій, інноваційних процесів на особистість дитини, на розкриття її здібностей, на задоволення інтересів і потреб у самовизначенні, на орієнтацію підростаючого покоління на здоровий спосіб життя.
Для забезпечення цих напрямків  актуальними питаннями є:пошук шляхів ефективної реалізації завдань позашкільної освіти, визначених відповідними нормативно-правовими документами; впровадження особистісно-орієнтованих технологій у навчально-виховний процес позашкільного навчального закладу;залучення педагогів до творчої діяльності та дослідно-експериментальної роботи;модернізація системи науково-методичної роботи на основі інноваційних технологій, удосконалення навчальних програм, змісту, форм та методів навчання і виховання, впровадження інноваційного досвіду в практику роботи Центру.
У Центрі діють   12 гуртків  художньо –естетичного напрямку.
 це: 
·                   хореографічний гурток ( 3 групи) , керівник Райчинець В.М.,
·                    естрадного співу, керівник Уліганець Л.М.,
·                    «Основи акторської гри» та театральний, керівник Щур А.С.,
·                   фольклорно-етнографічний, керівник Волошин М.І.,
·                   бісероплетіння(2  групи) , керівник Брунцвик В.В.,
·                   художня вишивка, керівник Фензь М.В.
·                   образотворчого мистецтва , керівник Гулович Л.В.,
·                   виготовлення та моделювання іграшок – сувенірів, керівники Чорней Л.В., Буцко Н.М.,
·                   паперопластики, керівник Буцко Н.М.
З них  на базах загальноосвітніх шкіл працюють 5 гуртків в Скотарській ЗОШ І-ІІ ст.. (паперопластика та моделювання іграшок-сувенірів, керівник Буцко Н.М.), Гукливській ЗОШ І-ІІ ст. ( бісероплетіння , керівник Брунцвик В.В., хореографічний, керівник Райчинець В.М.), В.Ворітській ЗОШ І-ІІІ ст..( фольклорно-етнографічний, керівник Волошин М.І.).
За перше півріччя  гуртки художньо-естетичного напрямку домоглися непоганих результатів.
Так хореографічний гурток брав участь у Всеукраїнському фестивалі танцю «Євроданс» в м. Ужгороді, вихованці гуртка естрадного співу брали участь у Всеукраїнському конкурсі виконавців естрадної пісні «Червона рута», в якому переможцем стала Діана Брунцвик і зараз вона працює разом з своїм керівником завданнями  всеукраїнського комітету «Червоної рути» над репертуаром, який складає вже 8 пісень.  Вихованці гуртків образотворчого мистецтва, бісероплетіння, виготовлення та моделювання іграшок-сувенірів, паперопластики брали участь у обласних етапах виставок з фітодизайну«Золота осінь», «Зимові фантазії»,  виставки ори гамі та пареропластики,  обласній виставці «Знай і люби свій край». Фольклорно-етнографічний колектив  виступив з програмою «На Різдво», що стало і творчим звітом гуртка за перше півріччя. Колектив виступав з концертною програмою перед учнями В.Ворітської школи. Батьківською громадськістю та  був запрошений для показу дійства  гостям, які перебували на Новорічні свята на Воловеччині. Гуртки «Основи акторської майстерності» та театральний здійснили постанову уривку з казки «Попелюшка», з якою побували в дитячих садочках та виступили на новорічному  районному святі  «Новорічно-різдвяні зустрічі»,  на якому вшановувались переможці оглядів, конкурсів, фестивалів.  У цьому святі також звітували і вихованці гуртків естрадного співу та хореографічного.
Крім цього, керівниками гуртків ведеться певна робота по збереженню контингенту вихованців, виконанню навчальних планів та програм.
Для підвищення фахового рівня керівників гуртків  працює МО керівників гуртків окремо з цього напрямку. Воно  здійснює постійну взаємодію з педагогами шляхом використання різноманітних підходів з метою створення якнайкращих умов для розкриття можливостей , професійних інтересів і здібностей кожного педагога. Метою роботи методоб’єднання є вивчення та використання в своїй професійній діяльності сучасних педагогічних технологій, методик, прийомів і способів успішного навчання і виховання, прищеплення вихованцям смаку, інтересу і вміння займатися творчою діяльністю, підтримка педагогів, що розробили  авторські програми та і прагнуть їх  реалізувати.
  Керівники гуртків художньо-естетичного напрямку також в своїй роботі реалізовують основні положення районної  програми  «Обдарована молодь» на 2013-2016 роки та відповідно  працюють над реалізацію програми Центру «Обдарована дитина».
Керівники гуртків працюють над підвищенням свого фахового рівня, їм надаються консультації як з боку методиста так і більш досвідчених педагогічних працівників.

      З метою висвітлення роботи гуртків  художньо-естетичного напрямку,  їх популяризації на Інтернет-сторінці Центру постійно друкується інформації про роботу гуртків, їх результативність.


Методист Рудейчук М.М.

Інші cайти Центру

Як ви оцінюєте наш сайт

Розробка сайту- блогу та дизайн Марії Рудейчук