смт.Воловець, Закарпатська область


18 березня 2009 р.

Районний огляд-конкурс шкільних екологічних бригад відбувся у с.Нижні Ворота

Конкурс екологічних бригад вже став традиційним заходом для нашого району. Цього року конкурс проведено 17 березня в приміщенні актового залу Нижньоворітської школи-інтернату. У конкурсі взяли участь 16 екологічних бригад загальноосвітніх шкіл І-111 ст. .
Мета огляду – конкурсу - ак¬тиві¬зація екологічного руху, формування екологічної культури учнівської молоді, привернення уваги місцевої влади, громадських та державних організацій до екологічних проблем району та прагнення довести до розуміння учнів значення природоохоронної роботи та бажання зберігати і охороняти навколишню красу, яку подарувала нам матінка – природа.
У своїх виступах учасники агітбригад говорили про те, що не можна відокремити наше життя від навколишнього середовища, в якому ми живемо, а тому не можна спокійно спостерігати, як це середовище стає все більш небезпечним для всього живого. Наша щоденна поведінка, наша господарська діяльність не покращує екологічний стан довкілля, і через нашу екологічну безграмотність, і через байдужість та неуважність до законів природи змінюється наша планета. Юні пропагандисти заклики охороняти природу від знищення, не вирубувати ліси, не зривати рослин занесених до Червоної книги, очищати річки і потічки.
Екобригади пропагували не тільки обережне та лагідне ставлення до природи, а й здоровий спосіб життя. Діти звернули увагу на все - хімічне виробництво, як отруює атмосферу Землі, засмічування природних зон самими людьми, яким байдуже до екологічного стану планети. Торкнулися школярі і теми паління, зауваживши - паління шкодить атмосфері не менше, ніж хімічні викиди заводів та фабрик, а щороку на планеті від хвороб, пов'язаних з цим явищем, помирає більше півтора мільйона людей.
Пропагандистська робота, яка проводиться цими колективами в школах, населених пунктах робить свою справу, адже перебудова психології особистості – найважливіше завдання, бо саме молодим людям доведеться рятувати природу. Молода людина, яка оволоділа екологічною культурою, усвідомить загальні закономірності розвитку природи і суспільства і зрозуміє, що історія суспільства є наслідком історії природи, що природа становить першооснову існування живого.
Сучасні екологічні проблеми можна розв’язати спільними зусиллями. Потік екологічної інформації повинен не лякати, а спонукати до дії. Сьогодні головне завдання екологічних бригад району, підвести учнів, громадськості до правильної оцінки теперішнього екологічного становища, до розуміння необхідності бережливого і економного ставлення до ресурсів природи.
Журі конкурсу (Косач В.М., Рибалко С.О.,Рудейчук М.М., Середа І.М., Тидір Т.В.) відзначило високу виконавську майстерність екологічних бригад по висвітленню актуальних питань природоохоронної та пропагандистської роботи. Приємно відзначити, що більшість екобригад підготували відео презентації, які демонструвались через мультимедійний проектор на сцену. Ці допоміжні матеріали допомагали висвітлити тематику виступу і поставили виступи на сучасний рівень. Слід відмітити, що майже всі екобригади мали чудове музичне оформлення, спеціальні сценічні костюми, відзначались хорошою постановкою та рівнем режисури.
Третє місце розділили екобригада Верхньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст. «Кришталева крапелька» ( Керівник Голянич Н.Ю.), та екобригада Гукливської ЗОШ І-ІІ ст. «Господарі природи» (Керівники Фулитка Г.В., Сидоран А.І.)
Друге місце посіла екобригада «Стоп» Нижньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст.. Керівник Пишна Н.М..
Перемогу у цьому конкурсі виборола екобригада «Первоцвіт» Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст. (Керівники Тербан Г.І., Калитич М.М.)., вона і представлятиме наш район на обласному конкурсі.

Вітаємо екобригаду "Первоцвіт" і бажаємо їм перемоги на обласному огляді-конкурсі, який відбудеться в м.Ужгороді 26 березня 2009 року

Екологічна бригада "Первоцвіт" Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст. Керівники Тербан Г.І.,Калитич М.М.

Екологічна бригада "Дзвін" Абранської ЗОШ І-ІІ ст. Керівник Концуряк Т.В.

Екологічна бригада "Кришталева крапелька" Верхньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст.Керівник Голянич Н.Ю.

Екологічна бригада "Господарі природи" Гукливської ЗОШ І-ІІ ст. Керівники Фулитка Г.В., Сидоран А.І.

Екологічна бригада "Стоп!" Нижньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст.КЕрівник Пишна Н.М.

Екологічна бригада "Екос" Нижньоворітської школи-інтернату. Керівник Балецька Т.Ф.

Інші cайти Центру

Як ви оцінюєте наш сайт

Розробка сайту- блогу та дизайн Марії Рудейчук