смт.Воловець, Закарпатська область


18 червня 2013 р.

Звіт про роботу учнівського самоврядування Воловецького району за 2012 – 2013 н.р.

Звіт
про роботу  учнівського самоврядування  Воловецького району
за 2012 – 2013 н.р.
1. Назва: районна асоціація лідерів учнівського самоврядування  Воловецького району ( РАЛУС «ЄВРОПА+»)

2.Керівний склад:  координатор Чорней Людмила Василівна, культорганізатор Центру позашкільної роботи і дитячої творчості
 Склад РАЛУС  «ЄВРОПА +»
Президент районної асоціації  лідерів учнівського врядування:
Барнич Володимир, учень 10-Б класу Воловецької ЗОШ І-ІІІ ступенів
Перший віце – президент:
Саладь Уляна, учениця 10 класу, Нижньоворітської ЗОШ І-ІІІ ступенів
Другий віце – президент:
Деркач Ірина,учениця 9- класу, Верхньоворітської ЗОШ І-ІІІ ступенів
Освітній центр:
Міністр Далекорей Ганна, учениця 8-класу, Тишівської ЗОШ І-ІІ ступенів
Центр культури і дозвілля:
Міністр Лютянська Аліна, учениця 10 класу, Воловецької ЗОШ І-ІІІ ступенів
Центр спорту і здоров»я:
Міністр Козенко Віктор,учень 9 –класу, Скотарської ЗОШ І-ІІ ступенів
Правовий центр:
Міністр Криса Галина, учениця 9- класу, Гукливської ЗОШ І-ІІ ступенів
Центр преси та інформації:
Міністр Бурдюх Микола,  учень 9-класу Нижньоворітської ЗОШ І-ІІІ ступенів
Центр розвитку асоціації:
Міністр Домашич Богдана, учениця 9- класу,Нижньоворітська школа – інтернат
Центр волонтерства:
Міністр Зорівчак Василина, учениця 9 класу Завадської ЗОШ І-ІІ ступенів

3. Події, масові заходи, реалізовані проекти, в яких  брали участь лідери учнівського самоврядування.
Лідери були організаторами та  активними учасниками   масових заходів, які проводилися у районі. Вони приймали участь у виставках, конкурсах, святах. Так,  наприклад,  другий віце-президент   Деркач Ірина, учениця 9 класу В.Ворітської ЗОШ І-ІІІ ст. зайняла друге місце в районному етапі обласного конкурсу  екскурсоводів шкільних музеїв, міністр волонтерства Зорівчак Василина, учениця 9 класу Завадської ЗОШ І-ІІ ступенів була переможницею в конкурсі «Українська народна іграшка» в номінації «Традиційна - регіональна українська іграшка», міністр Центру преси та інформації  Бурдюх Микола,  учень 9-класу Нижньоворітської ЗОШ І-ІІІ ступенів  в районному конкурсі «Учень року -2013 року» виборов перемогу у номінації «Творча особистість».
Протягом 2012-2013 року попередні члени ралув також були переможцями та лауреатами конкурсів та фестивалів. Карпишинець Іван,   перший віце – президент, учень 9 класу Канорської ЗОШ І-ІІ ст. зайняв призові місця в районному конкурсі поетів та прозаїків «Струни душі», активний учасник команди «Джерельце», яка у обласному конкурсі  «Земля – наш спільний дім» посіла друге місце. В районному конкурсі «Учень року – 2013» Іван Карпишинець  став переможцем в номінації «Лідер року».
 За підтримки і активної участі лідерів у районі проводились такі масові заходи як « Новорічно-рідзвяні зустрічі»,   районний конкурс естрадної пісні «Крок до зірок», святкові  концерти,   приурочені  Дню працівника освіти, Міжнародному жіночому дню, новорічно-різдвяні  святкування. Лідери учнівських  організацій району брали участь також у виставках «Люби і знай свій край», «Годівничка», «Мої права», Українська народна іграшка» та ін..
З ініціативи лідерів у районі проведено масовий захід  «День зустрічі птахів», та здійснено благоустрій і санітарно-екологічне  прибирання  населених пунктів району.
Крім того, районною організацією реалізовувались такі проекти як  «Європа – наш спільний дім», «Засоби масової інформації – шлях до успіху», «Молодь за здоровий спосіб життя», «Я – лідер».
По першому проекту лідери провели соціологічне опитування населення щодо питань екологічної культури та безпеки, наслідком якого стала підготовка рекламних буклетів для населення «Ми – господарі на своїй землі, бережімо її». В буклет  було включено фактичні дані про некоректну поведінку щодо екологічного стану  населених пунктів та шляхи вирішення цієї проблеми.  Також  проведено декілька суботників по очистці лісових джерел, малих річок, придорожніх територій від сміття.  В рамках проекту проведено районний огляд колективів екологічної просвіти загальноосвітніх навчальних закладів.
По проекту «Засоби масової інформації – шлях до успіху» членами РАЛУВ було  організоване навчання юних  журналістів та верстальників газет, на якому вчили  учнів використовувати прикладні програми для створення друкованих видань.  До участі були запрошені фахівці  комп»ютерних технологій, педагоги ЦПРДТ, вчителі шкіл.  Також лідери долучилися до створення Інтернет сторінок  ЗОШ, на яких висвітлюються події шкільного життя. 
РАЛУС випускає свою  газету,  яка виходить один раз в квартал і в якій друкуються новини шкільного життя та дитячих організацій.
По  проекту «Молодь за здоровий спосіб життя»  районна асоціація разом з Центром соціальних служб для дітей, сім»ї та молоді  провели  перегляд відео фільмів  відеороликів про шкідливість тютюнопаління, вживання наркотичних та психотропних речовин, алкоголю.
Було проведено рейди перевірки зайнятості учнівської молоді у після урочний час, проведено із залученням спеціалістів ЦРЛ консультації  для старшокласників.
Значна робота проводилась по реалізації основних завдань проекту « Я – лідер».  Районна організація тісно співпрацює з  районними партнерами – відділом сім»ї та молоді Воловецької РДА, Центром соціальних служб для дітей, сім»ї та молоді, громадською організацією «Молоді підприємці».
 Координатор РАЛУС разом з керівним складом РАЛУС  провели  навчання  лідерів, які проводились у формі круглих столів, дискусій. Також на них проводились ділові ігри та тренінги з організації роботи  учнівських колективів, запровадженні  колективних творчих справ. Велика увага приділялась розвитку у кожного лідерських якостей, навичок організації і  проведенні різноманітних   масових заходів.  Було проведено цікаву дискусію «Діти – лідери – ініціатори цікавого та змістовного життя і діяльності своїх ровесників» , на якій обговорювались питання залучення  шкільної молоді  до  занять у різноманітних  гуртках, спортивних секціях, науково-дослідницькій роботі Воловецької філії МАН.

5. Шляхи реалізації проектів Учнівської Ліги України.   

Протягом року РАЛУС працювала над реалізацією проектів, які запроваджені Учнівською Лігою  України.  
Було підготовлено план  реалізації  проектів, згідно якого  проводилась певна  робота.  Зокрема,  був організований з старшокласниками   круглий стіл «Конфлікти та шляхи їх вирішення» по запобіганню конфліктних ситуацій в учнівських колективах, проведено  консультації психолога для вирішення конфліктів у сім»ї, школі.

Для визначення професійної спрямованості старшокласників було проведено КВК « Всі професії потрібні» та зустріч з працівниками центру зайнятості населення.

По реалізації проекту «Ти не один» вивчалась категорія учнів,  які потребують особливої уваги. Було складено їх соціальний паспорт .  Проводилась робота по залученню  учнів  до занять у гуртках, студіях, спортивних секціях. Учні брали участь у святкових концертах, виставках, конкурсах.  Спільно з Центром соціальних служб для молоді учнів  цієї категорії  було відправлено на конкурс «Таланти багатодітної родини».

 На наступний рік  РАЛУВ буде продовжувати  працювати  над реалізацією проектів.
Діяльність РАЛУВ  буде  направлена на розвиток управлінських можливостей лідерів учнівських організацій. З цією метою будуть проводитись   тренінги, ділові ігри та інші масові заходи.

Підготувала М.Рудейчук




















Інші cайти Центру

Як ви оцінюєте наш сайт

Розробка сайту- блогу та дизайн Марії Рудейчук