смт.Воловець, Закарпатська область


19 травня 2013 р.

Районний конкурс педагогічної майстерності "Педагог -організатор року -2013" відбувся у Воловці

15 травня 2013 року Центром позашкільної роботи і дитячої творчості організовано і проведено конкурс педагогічної майстерності  «Педагог організатор року – 2013». Такий конкурс в нашому районі проводився вперше, а тому до нього готувалися всі дуже ретельно – як педагоги – організатори так і організатори конкурсу.
Мета конкурсу:  виявлення і підтримка  ініціативних, творчих педагогів, зростання їх професійної майстерності, популяризація  кращих педагогічних здобутків, виявлення та пропаганда кращого педагогічного досвіду  та підвищення їх ролі у виконанні основних завдань національного виховання, покладених на загальноосвітні навчальні заклади.
Цей конкурс  є незвичайним, про що свідчать номінації, в  яких змагалися конкурсанти, адже і професія педагога – організатора незвичайна.  
У конкурсі взяли участь 13 педагогів-організаторів, що доводить  високий професіоналізм кожного з них.
 «Педагог-організатор  року» - це звання і злет,
 Здобутки довгожданні й перемоги.
 Він – педагог, учений і поет,
Терниста й нелегка його дорога.» 
Саме такими словами методист ЦПРДТ Марія Рудейчук розпочала це свято.  Вітали конкурсантів голова журі, завідуюча РМК управління освіти, молоді та спорту Воловецької РДА Валентина Соловій, методист РМК Вікторія Косач, директор ЦПРДТ Тетяна Тидір, культорганізатор ЦПРДТ Людмила Чорней. Привітали педагогів також вихованці ЦПРДТ словами подяки за важку і наполегливу працю, за любов до дітей та бажання розвивати їх таланти та подарували пісню.
Програма конкурсних випробувань для педагогів -  організаторів передбачала такі конкурсні випробування,  в яких  педагоги могли максимально показати свій педагогічний талант, майстерність та вміння працювати з учнівським колективом. 


Педагоги - організатори демонстрували свої педагогічні надбання  як в електронному  так і текстовому варіантах.  В електронне портфоліо -презентацію    педагоги включили свою  візитку, педагогічне кредо та проблему над якою працюють, свої досягнення та нагороди, фото та відеоматеріали  масових заходів, організованих ними у школі.  
 У  текстовому виді ( це тека з   поданими на конкурс матеріалами) педагоги  подали описаний  власний  досвід, характеристику адміністрації школи   та численні  матеріали по організації роботи з учнівським колективом,  сценарії проведених масових заходів та акцій, втілені  в життя школи проекти  та запроваджені  нові педагогічні  технології.  

За переглядом цих матеріалів були встановлені такі номінації як «Майстер педагогічних технологій», «Майстер інноваційних технологій».
Далі конкурсанти змагалися в таких номінаціях як «Організатор дитячих справ», в якій  демонстрували організацію колективних дитячих справ в межах школи із залученням всього учнівського колективу, незалежно від віку.
У номінаціях «Кмітливість. Винахідливість. Пошук», «Я – талант», « Я – сучасність», «Творча особистість» педагоги – організатори демонстрували своє хобі, талант,  свої захоплення, вміння бути  оригінальними,  творчими,  показали свої акторські та режисерські здібності, вміння розвивати не тільної свої власні а й дитячі таланти.
У номінації «Відданість своїй справі»  конкурсанти виконували тест на знання нормативних та інших документів про освіту, захисту прав  дитини, її розвиток та виховання.
Увагу членів журі привернула різноманітність тематик заходів, творчий підхід до викладання матеріалу, вдале використання інформаційних технологій, традиційних та нетрадиційних масових заходів, залучення дітей до  самостійного вирішення питань самоврядування,  організації колективних творчих справ, проведення тих чи інших масових  заходів, їх активність, ініціативність. Надані учасниками конкурсу презентації засвідчили високий творчий потенціал педагогів-організаторів, педагогічний, акторський, режисерський таланти.
Отже, прослухавши всіх конкурсантів, журі підвело підсумки і запропонувало  визнати переможцями районного  конкурсу педагогічної майстерності «Педагог-організатор року – 2013 » таких педагогів у номінаціях:
 «Майстер педагогічних технологій» -   педагог-організатор В.Ворітської ЗОШ І-ІІІ ст.. Козик Ганна Андріївна:
 «Майстер інноваційних технологій» - педагог-організатор  Канорської ЗОШ І-ІІ ст.. Кобрин Віра Олексіївна;
 «Творча особистість» - педагог-організатор  Н.Ворітської школи-інтернату Малильо Галина Богданівна;
«За відданість своїй справі» - педагог-організатор  Тишівської ЗОШ І-ІІ ст.. Гафинець Наталія Михайлівна;
 « Я – сучасність» - педагог-організатор  Завадської ЗОШ І-ІІ ст.. Магаль Оксана Михайлівна;
 «Організатор дитячих справ» - педагог-організатор  Біласовицької ЗОШ І-ІІ чт. Ісевич Юлія Іванівна;
 «Я – талант» - педагог-організатор  Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст. Фуцур Валентина Йосипівна;
 «Художній талант» - педагог-організатор  Гукливської ЗОШ І-ІІ ст.. Сидоран Антоніна Іванівна.
«Кмітливість. Винахідливість.Пошук»- педагог-організатор  Верб»язької ЗОШ І-ІІ ст.. Тюк Оксана Михайлівна.
Переможцем районного конкурсу педагогічної майстерності «Педагог-організатор року – 2013» одноголосно було визнано педагога Скотарської ЗОШ І-ІІ ст.. Ковчар Ганну Іванівну.

Всі інші учасники були нагороджені грамотами  за активну участь у конкурсі.

Районний  конкурс педагогічної майстерності  виявив творчо працюючих педагогів-організаторів, ознайомив з найкращим досвідом діяльності шкільних дитячих об'єднань через висвітлення регламентуючих, організаційних матеріалів, творчих особистих наробок конкурсантів, проведення відкритих заходів, мультимедійних презентацій,  підвищення фахової майстерності через заняття в школі педагогічної майстерності, участі в  методичному об’єднанні педагогів-організаторів та підготовці відкритих виховних масових заходів.
Ініціатор та організатор конкурсу  методист ЦПРДТ М.Рудейчук. 



















Інші cайти Центру

Як ви оцінюєте наш сайт

Розробка сайту- блогу та дизайн Марії Рудейчук