смт.Воловець, Закарпатська область


16 травня 2013 р.

Відкрите заняття гуртка бісероплетіння



15 травня в центрі позашкільної роботи, згідно графіку відкритих занять,  відбулося відкрите заняття гуртка бісероплетіння, на якому були присутні керівники гуртків та адміністрація Центру.
Сьогодні бісероплетіння отримало широке розповсюдження завдяки доступності і різноманітності бісеру та його різновидів. Крім того, бісероплетіння відкриває воістину необмежені можливості любителям рукоділля.
Заняття на тему « Виготовлення  маків  із бісеру та створення композиції» підготувала і провела керівник гуртка Брунцвик Віталія Василівна цікаво та змістовно. Заняття побудоване методично  правильно.  Керівник використала  міжпредметні зв’язки -   ботаніка, народознавство, історія, музика.   Це і будова маку,  і легенди про мак,  і  цікаві історичні дані про походження цієї рослини. Все заняття проводилось під музику, яка налаштовувала вихованців на творчу хвилю, створювала затишну та приємну атмосферу,   
Також Віталія Василівна  застосувала при проведенні заняття мультимедійні технології, підготувавши цікаву презентацію з фотографій гуртківців  при поетапному  вивченні технік бісероплетіння. Так відбулося  повторення вивчених  раніше тем. Діти добре володіють матеріалом, знають техніки бісероплетіння.  Також на початку заняття керівник повторила з вихованцями правила техніки безпеки,  продемонструвавши їх на екран.
Далі керівник для показу власноруч виготовила маки, які роздала вихованцям, при цьому також підготувала схематичне зображення поетапної роботи над виготовленням цієї квітки, що значно полегшило засвоєння нового матеріалу та допомогло їм у практичній роботі – виготовленні квітки маку. В процесі практичної роботи над квіткою вихованці застосували  раніше вивченні техніки, проявивши творчий підхід та фантазію  як у підборі кольорів і відтінків  квітки маку, так і в її виготовленні.
Керівники гуртків Могорита К.В.,  Сютрик  В.М. також разом з вихованцями спробували виготовити свою квітку маку.
Заняття у гуртку розвивають творчі здібності, уяву, пам’ять, викликають бажання вторити, фантазувати.  Вихованці вивчають історичні відомості про виникнення та застосування бісеру в різних народів і в різні історичні періоди,  про застосування бісеру і виготовлення прикрас  із нього в Україні,  Закарпатті, про матеріали та інструменти, які необхідні для бісероплетіння, різноманітні техніки, вчаться читати схеми. Кожен виріб дає можливість проявити свій смак, фантазію, охайність.
Ознайомивши гуртківців  із захоплюючим мистецтвом бісероплетіння, давши початкові знання з предмету, прищеплюється  і невпинно розвивається інтерес до подальшої роботи з бісером, удосконалення  своєї майстерності  та техніки.
Та найголовнішим є те, що в гуртку дітям цікаво і комфортно, а виготовлені ними роботи, а це і квіти, і  мініатюри дерев, і   квіткові композиції, і фігурки тваринок  завжди з цікавістю розглядаються відвідувачами виставок, а юні майстрині завжди мають подарунок, виготовлений своїми руками  для рідних та друзів.
Віталія Василівна  хоч і молодий педагог, але знаючий, любить дітей, поважає їхні думки, враховує їхні побажання та завжди допомагає кожному з них розкрити  свій талант, сприяє розвитку фантазії і творчості. Вчить працелюбності  та охайності,  не боятися бути оригінальними та  висловлювати свою позицію, відстоювати власні переконання, бачити в навколишньому прекрасне та творити це прекрасне своїми руками.









Інші cайти Центру

Як ви оцінюєте наш сайт

Розробка сайту- блогу та дизайн Марії Рудейчук